När jag var 10 år kom den första hunden in i mitt liv. En liten "olycka" som kostade 50 kr. En blandning av Labrador och Bierdedcollie, och hette Tickie. Hon bar alltid något i munnen och vallade höns. När hon blev gammal gick hon och plockade öl burkar som hon la i papperskorgar. Ingenting som vi lärt henne. Det bara fanns där. Redan då tyckte jag det var intressant hur det nedärvda styr hundens utveckling.
Gunnar har vuxit upp med lite olika jakthundar. Olika stövare, jämthundar och några finnspetsar. Finnspetsarna som han smygsköt ekorre för vilket inte var så populärt.
Första gemensamma hunden blev en hamilton stövare. Ett arv efter Gunnars far vid namn Sickan  S55861/81 . Efter Ajjas Barro och Driva. En tik med mycket bra stam.
 Efter Sickan köpte vi ytterligare en hamilton tik vid namn Norrelgens Sissi S29327/91 efter  Krut  S45806/85  och  Gruvmarkens Sofi S51010/84. Det var så vi kom i kontakt med Hasse Körberg som hade den fina hamilton hanen Krut. Sissi var en duktig harhund och 100 % rr. Hon gick lös hemma på gården och lös på våra promenader. Barnen åkte pulka efter henne. Apporterade både på mark och vatten. Och älskade att bada i lerpölar för att sedan springa hem, öppna dörren och gå in. Det var bara att följa lerspåren efter henne. Jagade hare mellan rådjurs flockarna utan att bry sej.
Hasse Körberg och Rein Hjalmarsson startade upp Klackebos kennel och
vi  började fundera över en rådjurshund och köpte en taxhane från Klackebos första kull. Klackebos Anton  S11744/96. En liten tuffing som tyvärr gick bort alldeles för tidigt genom ett möte med en ilsken älgko. Sorgen var stor,  då vi fick erbjudande att ta hand om lilla Klackebos Bill  S40590/96 som då var ca 4 månader.  Det blev sedan en ny egen taxhane som hette Klackebos Douglas S11568/97. Bill och Douglas blev bästa kompisar i många år. Sen var det dags för lilla Brukläppens Spela S44471/2000 att flytta hem till oss. En fin liten Luzernervalp som ägdes av Körberg, men bodde hos oss.  Några fina små duktiga och trevliga taxfröknar blev också boende hos oss. Bland annat, Kula, Klinga, Yra och några till.  Den första norrbottenspetsen kom hem till oss och hon hette Klackebos Nita S11787/2004 (ägare Körberg/Hjalmarsson) Taxar och Luzernerstövare är underbara raser, men man blev helt såld i Norrbottenspetsen. Och på den vägen är det. Vi har hjälpt till under 20 år med Klackebos hundar och kullar och det har gett otroligt mycket. Vi har  nu några egna Klackebo hundar som vi avlar vidare på genom en överenskommelse med Körberg, så nu fortsätter vi med Klövjaktens kennel som innehars av sonen Erik. 
 (Tack Hasse Körberg för vi fått vara med under dessa 20 år)